1.4. Η κατανόηση του ρόλου του πληρώματος

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δούμε σε κάθε μεγάλο blockbuster του Hollywood για να δείτε πόσες ρόλοι είναι δυνατόν σε μια ταινία. Για λόγους απλούστευσης για αυτό το μάθημα, ωστόσο, θα συνεργαστεί με τους ακόλουθους βασικούς ρόλους του πληρώματος που θα σπάσει σε τρεις τομείς αρμοδιότητας - Διοικητικές, δημιουργικές και τεχνικές (ACT):

Διοικητικές ρόλοι

• Παραγωγός
Διευθυντής Παραγωγής •
• Βοηθός Σκηνοθέτη
• Συνέχεια Πρόσωπο
• Runner

Creative ρόλοι

• Writer
• Διευθυντής
• Μαλλιά και μακιγιάζ καλλιτέχνη
• Ντουλάπα και σκηνογράφου
• Εκδότης

Τεχνικά ρόλοι

• Χειριστής κάμερας
• βοηθός οπερατέρ
• Μηχανικός Ήχου
• Χειριστή Boom
• Μηχανικός Φωτισμός

Παραγωγός
Η δουλειά του παραγωγού είναι η διαχείριση των logistics του συνολικού έργου - από την εύρεση του προϋπολογισμού για να διασφαλίσουμε ότι όλα η διοίκηση γίνεται.

Διευθυντής Παραγωγής
Ο διευθυντής παραγωγής διαχειρίζεται τα logistics κατά τη διάρκεια της πραγματικής γυρισμάτων του έργου από την αντιμετώπιση με τους ιδιοκτήτες σε τοποθεσίες για να διασφαλίσουμε ότι τα πράγματα όπως τα σάντουιτς που καταβάλλονται για τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Βοηθός Διευθυντής
Ο ρόλος του βοηθού διευθυντή (AD) είναι να επικουρεί το διευθυντή σε πρακτικό διοικητικής τρόπο. Τα προγράμματα μ.Χ. ο βλαστός να επιτρέπει ορισμένο χρονικό διάστημα για να κινηματογραφήσει κάθε σκηνή. Στη συνέχεια πρέπει να διασφαλίσει ότι το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, έτσι ώστε ο σκηνοθέτης δεν θα ξεμείνει από χρόνο. Μπορούν επίσης να εξετάσουμε μετά από πρακτικά θέματα που σχετίζονται με τη μαγνητοσκόπηση όπως η εξασφάλιση ότι οι φορείς και τα extras είναι όπου θα πρέπει να είναι όταν θα πρέπει να είναι.

Συνέχεια Πρόσωπο
Αν είστε γυρίσματα με μια φωτογραφική μηχανή, στη συνέχεια, τις περισσότερες φορές, μια σκηνή με μια συνομιλία μεταξύ δύο ανθρώπων θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς - ένα από κάθε άτομο. Αυτό σημαίνει ότι οι ηθοποιοί πρέπει να επαναλάβετε την ομιλία και τις δράσεις του πρώτου «απογείωσης»> μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, στη δεύτερη και κάθε μεταγενέστερη παίρνει. Η δουλειά του προσώπου συνέχειας είναι να βεβαιωθείτε ότι κάθε μία από αυτές που χρειάζεται είναι συνεπής με τους άλλους. Για παράδειγμα, εάν ένα ποτήρι νερό είναι μισογεμάτο στην πρώτη λαμβάνει πρέπει να παραμείνει μισογεμάτο μέσα από το υπόλοιπο του λαμβάνει καθώς και να τοποθετείται στην ίδια ακριβή θέση στο τραπέζι . Συνέχεια άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, στις μέρες μας, για να πάρει τις εικόνες που μπορούν να αναφέρονται σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για ένα θέμα της συνέχειας.

Δρομέας
Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι δρομείς είναι άνθρωποι που τρέχουν τα θελήματα γύρω από το σύνολο. Ενώ φαίνεται ταπεινός δουλειά είναι ένα ουσιαστικό. Για παράδειγμα, εάν ο μηχανικός ήχου είναι μικρότερη από μπαταρίες που δεν θέλουν να κρατήσουν μέχρι και ολόκληρη την πυροβολούν, ενώ αυτός ή αυτή πηγαίνει στο κατάστημα για να πάρετε κάποια.

Συγγραφέας
Αυτό είναι το πρόσωπο που έχει γράψει το σενάριο. Δεν είναι ασυνήθιστο σε κινηματογραφιστές για πρώτη φορά ότι το πρόσωπο αυτό θα είναι επίσης ο σκηνοθέτης. Στις μεγάλες ταινίες πρωτότυπο έργο του συγγραφέα είναι συχνά αλλάξει ριζικά με τα καπρίτσια του κινηματογραφικού αστέρα, σκηνοθέτης ή ο παραγωγός. Αρκετά συχνά, το τελικό φιλμ είναι πολύ μακριά από το αρχικό σενάριο.

Διευθυντής
Αυτό είναι «καλλιτέχνης» της ταινίας. Ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για τη συνολική δημιουργικό όραμα της ταινίας. Είναι ο σκηνοθέτης που δουλεύει με τους ηθοποιούς, γυρίσματα και πολλές σκηνές, όπως αυτός ή αυτή επιθυμεί, έως ότου πεισθεί ότι έχουν τα πλάνα που χρειάζονται. Ο διευθυντής μπορεί επίσης να υπερ-αποκλείει τα άλλα μέλη του πληρώματος, ζητώντας, για παράδειγμα, για τα σκηνικά, τα κοστούμια ή ακόμη και παράγοντες που πρέπει να αλλάξει. Ο διευθυντής θα συμμετέχουν συνήθως από τη διαδικασία χύτευσης δεξιά μέχρι την τελική επεξεργασία.

Μαλλιά και μακιγιάζ καλλιτέχνη
Στις ταινίες μεγάλης κλίμακας πρόκειται για δύο ρόλους, αλλά για ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, δεν είναι ασυνήθιστο για ένα άτομο να φροντίσουν τόσο για τα μαλλιά και το μακιγιάζ των ηθοποιών.

Ντουλάπα και σκηνογράφου
Και πάλι, μια μεγάλη ταινία του προϋπολογισμού έχει και ένα τμήμα ντουλάπα και ένα τμήμα της τέχνης φροντίδα σετ κατασκευής. Σε μικρές ταινίες το ίδιο πρόσωπο μοιάζει συχνά μετά από τόσο κοστούμι και «ντύσιμο» το σύνολο.

Συντάκτης
Ο επεξεργαστής είναι, ίσως, ένας από τους ανθρώπους πιο αδικημένο από την ταινία διεξαγόμενες δημόσιες. Λέγεται ότι μια ταινία που γίνεται τρεις φορές - μια φορά στο scripting, μία φορά στα γυρίσματα και μία φορά το μοντάζ. Είναι, φυσικά, ο εκδότης που έχει την τελική είσοδο. Ο επεξεργαστής θα συνεργαστεί συχνά στενά με τον σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Χειριστής κάμερας
Μερικές φορές, ένας σκηνοθέτης θα το δικό του έργο κάμερα της κάνει, αλλά, ως βασικό ρόλο του συντάκτη είναι να συνεργαστεί με τους ηθοποιούς, αυτό δεν είναι ιδανικό. Σε μια μεγάλη ταινία του προϋπολογισμού ο χειριστής κάμερας ηγείται μιας ομάδας που εργάζονται υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Φωτογραφίας (DOP ή DP) που υπαγορεύει το δημιουργικό όραμα του κάθε πυροβολισμό. Με μικρές ταινίες ο χειριστής κάμερας πολλαπλών καθηκόντων. Με το «Ό, τι σας ανάβει« χειριστής κάμερας μου εργαζόταν σε μια εικονογραφημένη ιστορία που είχα που τον δείχνει τι πλάνα που ήθελα.

Βοηθός οπερατέρ
Αυτή η δουλειά της περιλαμβάνει βοηθώντας τον χειριστή της κάμερας με μια ποικιλία εργασιών, όπως η δημιουργία τρίποδες, να επικεντρωθούν τράβηγμα και ταινία φόρτωσης ή κάρτες μνήμης.

Ηχολήπτης
Πολλοί κινηματογραφιστές πρώτη φορά κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη σημασία της καλής ποιότητα ήχου. Το μέρος των γυρισμάτων είναι πολύ οπτική ώστε να είναι εύκολο να ξεχάσουμε το ήσυχο άτομο στη γωνία με τα ακουστικά. Εάν το εν λόγω πρόσωπο - ο μηχανικός ήχου - δεν κάνει σωστά τη δουλειά τους, όμως, θα ξέρετε τα πάντα για αυτό όταν θα πάτε να επεξεργαστείτε την ταινία και να βρει παραμορφωμένος ήχος.

Boom Operator
Η δουλειά του χειριστή boom είναι να κρατήσει μια έκρηξη με ένα μικρόφωνο που επισυνάπτεται στο τέλος αρκετά κοντά για να πάρει σαφή διάλογο από τους φορείς, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ούτε η έκρηξη ούτε μικρόφωνο φαίνονται στον πυροβολισμό.

Φωτισμός Μηχανικός
Το κλειδί για την καλή φωτογραφίες είναι καλό φωτισμό και να επιτευχθεί αυτό είναι το καθήκον που έχει ανατεθεί στον μηχανικό φωτισμού. Μπορεί να περιλαμβάνει τεχνητά φώτα ή απλά ανακλαστήρες για «αναπήδηση» το διαθέσιμο φως πάνω στο θέμα.

Περίληψη

Αν τα γυρίσματα σε ένα μικρό ή ανύπαρκτο προϋπολογισμό το πλήρωμα σας θα πρέπει να εργάζονται για λίγα ή τίποτα. Είναι απαραίτητο, επομένως, να διασφαλιστεί ότι έχουν δεσμευθεί για το έργο. Τα ίδια εργαλεία που έχετε από πλευράς επαγγελματισμού και ένα καλό σενάριο είναι σημαντικό για την προσέλκυση και τη διατήρηση μια καλή πλήρωμα. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να διαπιστωθεί αν κάθε μέλος του πληρώματος διαθέτει τη δική του εξοπλισμού ή αν θα πρέπει να το προμηθεύει. Όταν μοιράζουν τα δικά σας, δανειστεί ή ενοικιάσει εξοπλισμό διασφαλίσει ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του τι είναι να δίνεται έξω και βεβαιωθείτε ότι το μέλος του πληρώματος αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό. Υπάρχει τόση δραστηριότητα σε μια ταινία που ότι είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς ότι ο εξοπλισμός έχει χαθεί ή άστοχες.

Ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;
Συνέχεια συχνά παραβλέπεται στις ταινίες μικρού προϋπολογισμού, αλλά τέτοια λάθη μπορεί να χαλάσει την απόλαυση ενός κοινού της ταινίας σας και να σας αφήσει σαν ερασιτέχνης.


Α1.4
Γραπτές και Πρακτική Εργασία
1. Συγκεντρώστε μια βασική πλήρωμα να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε το έργο σας γυρισμάτων

2. Γράψτε κάτω που τα μέλη του πληρώματος, τι ρόλους τους θα είναι και γιατί νομίζετε ότι είναι κατάλληλα