1.7. Νομικές μορφές

Υπάρχουν μια σειρά από νομιμότητα που πρέπει να γνωρίζει όταν γυρισμάτων. Κάποια πρώτη φορά ή φοιτητής κινηματογραφιστές παραλείψετε αυτά ένα ίσως μπορείτε να πάρετε μακριά με αυτό, αν είστε γυρίσματα κάτι μόνο για την οικογένεια και τους φίλους σας. Ωστόσο, κάθε ταινία makeknows μια ιστορία για κάποιον που πυροβόλησε μια λαμπρή ταινία και δεν ήταν σε θέση να έχουν δείξει οπουδήποτε, επειδή δεν bo με τη νομική διοίκηση. Υπάρχουν αρκετοί τομείς που πρέπει να καλύπτει πλέον νομικά:

1. Καλλιτεχνική Copyright
2. Ταλέντο Τύπου
3. Branding
4. Τοποθεσία Δικαιώματα

Καλλιτεχνική Copyright

Γραφή
Το script σας είναι η πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα. Ως εκ τούτου, αν δεν είναι ο συγγραφέας, θα πρέπει να έχετε μια σύμβαση που δίνει y άδεια να χρησιμοποιήσει το σενάριο. Ένα παράδειγμα δίνεται στο Παράρτημα 1γ.

Μουσική
Με το διαδίκτυο τώρα έχουμε περισσότερες επιλογές μουσικής από ποτέ. Είναι εύκολο να βρείτε ένα τραγούδι ή μουσικό κομμάτι που θα ταιριάζει απόλυτα με την ταινία σας. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν θα β θέση να το χρησιμοποιήσετε. Εκκαθάριση των δικαιωμάτων για την χρήση της μουσικής στην ταινία είναι γενικά μια επίπονη και περίπλοκη επιχείρηση. Πρώτον, υπάρχουν τα εκδοτικά δικαιώματα πρέπει να εκκαθαριστούν. Αυτά είναι τα δικαιώματα που ανήκουν σε όποιον κατέχει τη μουσική. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο συνθέτης ή θα μπορούσε να είναι κάποιος που έχει αγοράσει τα δικαιώματα αυτά από τον συνθέτη - όπως μια δισκογραφική εταιρεία. Δεύτερον υπάρχουν τα δικαιώματα απόδοσης. Αυτά είναι τα δικαιώματα που ανήκουν σε όποιον παίζει το τραγούδι ή την έκδοση του κομματιού της μουσικής ή το τραγούδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης αυτών των δικαιωμάτων θα είναι κάποιος διαφορετικός από το πρόσωπο που κατέχει τα εκδοτικά δικαιώματα. Τέλος, έχετε το δικαίωμα εγγραφής. Αυτά είναι τα δικαιώματα που ανήκουν στο πρόσωπο που κατέγραψε ο ερμηνευτής, και πάλι, αυτό είναι αρκετά συχνά κάποιος εντελώς διαφορετική για τον ιδιοκτήτη ή τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο δικαιώματα. Είστε να πάρει μια ιδέα για το πόσο περίπλοκη και δυνητικά ακριβά συχνά αποδεικνύεται ότι είναι να καθαρίσετε όλα αυτά τα δικαιώματα; Η απάντηση είναι να βρούμε κάποια ατελώς μουσική - μουσική, όπου ο ιδιοκτήτης, εκτελεστής και recordist του κομματιού έχουν παραιτηθεί από τα δικαιώματά τους και θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τη μουσική τους - ή στο τηλέφωνο ότι ο φίλος που ξέρετε σε μια μπάντα που δεν έχει υπογραφεί με μια δισκογραφική εταιρεία και να ρωτήσω αν θέλουν να έχουν μουσική τους στην ταινία. Το όφελος από αυτό είναι ότι μπορείτε να τους ζητήσετε να σας δώσει εκδόσεις των τραγουδιών με και χωρίς τους στίχους. Ανυπόγραφο μπάντα θα συνήθως είναι στην ευχάριστη θέση να δώσουν τη μουσική τους δωρεάν σε αντάλλαγμα για την έκθεση που η μουσική τους θα λάβουν. Και πάλι, θα πρέπει να έχετε το συγκρότημα υπογράφει νομική μορφή να πω ότι επιτρέπουν σε σας για να χρησιμοποιήσει τη μουσική τους. Βλ. Παράρτημα 1δ.

Ταλέντο Τύπου
Δεν χρειάζεται την άδεια του κάθε περαστικό για την ταινία γενικά οι άνθρωποι σε δημόσιο χώρο, αλλά όταν κάποιος εμφανίζεται στην ταινία σας θα πρέπει να πάρετε αυτόν ή αυτήν να υπογράψουν μια μορφή απελευθέρωσης ταλέντο (Παράρτημα 1ε). Αυτό μπορεί συχνά να είναι λίγο απωθητικό για το πρόσωπο που το υπογράφει, διότι ζητά την άδεια να χρησιμοποιήσει την ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση με οποιοδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Επιπλέον, για να καταστεί νομικά δεσμευτική, τα χρήματα πρέπει να αλλάξει χέρια - ακόμα κι αν είναι μόνο 1 €. Είναι μια καλή ιδέα, ως εκ τούτου, να πάρει αυτό το έξω από το δρόμο, πριν να κινηματογραφήσει τίποτα. Είναι απογοητευτικό να χάνουμε χρόνο γυρισμάτων κάποιον μόνο για να τον έχουμε και την αρνηθεί να υπογράψει τη μορφή απελευθέρωσης ταλέντο στη συνέχεια.

Branding
Λογότυπα και τα εμπορικά σήματα υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Με μια μάρκα, ως εκ τούτου, χωρίς την άδεια του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να σας πάρει σε κάθε είδους πρόβλημα. Επιπλέον, πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί και φεστιβάλ θα έχουν δυσκολίες να προβάλει φιλμ σας, αν διαθέτει τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα. Αν, για παράδειγμα, ένας από τους χαρακτήρες σας είναι πόσιμο νερό επώνυμα, το καλύτερο είναι να μετατρέψει απλά την ετικέτα μακριά από την κάμερα. Στην ταινία μου "Ό, τι σας ανάβει" έχω λάβει άδειες από Harvey Norman © και Sony ©.

Τοποθεσία Δικαιώματα
Για ιδιόκτητο ακίνητο, άδεια να κινηματογραφήσει διαπραγματεύεται απευθείας με τον ιδιοκτήτη. Δημόσια περιουσία, ωστόσο, έχει συχνά ένα βαθμό γραφειοκρατίας για να περάσει. Γυρίσματα σε δημόσιους χώρους συχνά απαιτεί την άδεια του τοπικού πόλης ή του δημοτικού συμβουλίου. Θα ρωτούν συχνά για τέτοια πράγματα όπως την απόδειξη της ασφάλισης αστικής ευθύνης και έγγραφα πολιτικής υγείας και ασφάλειας σας. Δημόσιες αρχές μεταφορών μπορεί να ζητήσει αυτά τα έγγραφα, καθώς και απαιτεί να πληρώσουν για να έχουν ένα μέλος του προσωπικού τους στο πλατό. Αν τα γυρίσματα σε ένα μικρό πρόγραμμα έχετε δύο επιλογές: για να προσεγγίσει την αρχή και να είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους ή για να προχωρήσει με τη μαγνητοσκόπηση σας με την κατανόηση που μπορεί να σας ζητηθεί να σταματήσει. Τα γυρίσματα είναι μια δαπανηρή επιχείρηση σε χρήμα, χρόνο ή και τα δύο, ώστε, στην τελευταία περίπτωση, ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες σας να διακόπτεται από τη διατήρηση του εξοπλισμού και το πλήρωμα σας στο ελάχιστο και να προκαλέσει τόσο λίγο αναστάτωση στο κοινό όσο το δυνατόν.

Εμπορικά σήματα και τα λογότυπα υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα
Είναι καλύτερο να τα αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα της απελευθέρωσης ταλέντο - εάν ένα εμπορικό σήμα ή λογότυπο εμφανίζεται σαν ένα φυσικό μέρος μιας σκηνής στο παρασκήνιο, τότε δεν είναι να εμφανίζονται και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Αν είναι που χαρακτηρίζει ένα εμπορικό σήμα ή λογότυπο, ωστόσο, είναι ασφαλέστερο να ζητήσει την άδεια.Α1.7
Γραπτές και Πρακτική Εργασία
1. Προετοιμάστε την κατάλληλη νομική μορφή για την παραγωγή σας

2. Εξασφαλίσει μια σύμβαση σενάριο με τον συγγραφέα του έργου σας