2.1. Εξοπλισμό και τον εξοπλισμό τους ελέγχους

Τι πρέπει να κάνω για να κινηματογραφήσει το έργο μου;

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο στάδιο, ώστε η μέση smartphone περιλαμβάνει τώρα μια φωτογραφική μηχανή με ανάλυση αρκετά υψηλή για να γυρίσει μια ταινία. Ωστόσο, για να πάρει αποδεκτά αποτελέσματα οι φορείς θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά στο τηλέφωνο για να εξασφαλιστεί η καλή καταγραφή του ήχου, η κίνηση θα πρέπει να είναι πολύ περιορισμένη και ο φωτισμός θα πρέπει να είναι το ιδανικό. Για να εξασφαλιστεί ότι θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές σας να πάρει μια καλή ηχητική / οπτική παραγωγή θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα ακόλουθα βασικό εξοπλισμό:

 1. Κάμερα

 2. Τρίποδο

 3. Μικρόφωνο / s, πόλο έκρηξη και ακουστικά

 4. Φωτισμός

Κάμερα

Παραγωγή ταινιών έχει μετακινηθεί σε μια ψηφιακή εποχή και αυτό έχει φέρει το κόστος πέφτοντας κάτω σε ένα επίπεδο όπου πολλοί περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μεγάλες ταινίες προϋπολογισμών μερικές φορές ακόμη πυροβολισμό σε φιλμ 35mm - με μεγάλο κόστος - αλλά ακόμη και οι παραδοσιακοί πιο σκληροπυρηνικοί αρχίζουν να παραδέχονται ότι εξαιρετικό κινηματογραφικό φιλμ που αναζητούν μπορούν να φωτογραφηθούν για τη νέα γενιά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ταινία ήταν η ικανότητα να κρατήσει το θέμα σας σε ευκρινή εστίαση, ενώ έχοντας το φόντο θολή στο μαλακή εστίαση. Αυτό ονομάζεται «μικρό βάθος πεδίου». Οι πρώτες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό. Τα πάντα στην εικόνα βρέθηκε στο επίκεντρο, δίνοντας στην ταινία μια «home video» εμφάνιση. Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει, όμως, ψηφιακές βιντεοκάμερες έχουν ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και πολλές από τις blockbuster ταινίες τώρα που εμφανίζονται στην Οι κινηματογραφικές οθόνες μας πυροβόλησε ψηφιακά.

Όταν επιλέγετε μια φωτογραφική μηχανή θα πρέπει να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Επαναφορτιζόμενη μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής Δεν είναι πάντα σε μια θέση όπου μπορείτε να συνδέσετε φωτογραφική μηχανή και βίντεο κάμερες σας χωρίς επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

 2. Υποδοχή / s για σύνδεση εξωτερικού μικροφώνου / s
  Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές έρχονται με ένα «εν πλω», μικρόφωνο, αλλά αυτή είναι αποτελεσματική μόνο αν ο ήχος σας είναι η εγγραφή βρίσκεται κοντά στην κάμερα

 3. Καλή φακός με οπτικό zoom
  Μην ξεγελιέστε από το «ψηφιακό ζουμ». Αυτό είναι ακριβώς διεύρυνση των pixels (μικρές πλατείες που συνθέτουν την εικόνα - 1920 x 1080 σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας), η οποία αφήνει την εικόνα σας fuzzy με ακανόνιστες γραμμές γύρω από τις άκρες. Οπτικό zoom, αντ 'αυτού, διατηρεί τον ίδιο αριθμό pixels σε ό, τι απόσταση να κάνετε ζουμ.

 4. Εγγραφές στην κάρτα μνήμης
  Οι ημέρες των ταινιών είναι πίσω μας. Η φωτογραφική σας μηχανή θα πρέπει να καταγράφει σε μια κάρτα μνήμης, όπως Secure Digital (SD). Αυτό καθιστά εύκολο να μεταφέρετε στον υπολογιστή σας για επεξεργασία και σημαίνει ότι όταν είστε γυρίσματα και η κάρτα στη φωτογραφική μηχανή σας γεμίσει, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να θέσει ένα νέο μέσα

 5. Και οι δύο χειροκίνητα και αυτόματα χειριστήρια λειτουργίας
  Μπορεί να είναι χρήσιμο να έχουμε μια φωτογραφική μηχανή που ρυθμίζει αυτόματα τους ελέγχους για να συλλάβει τις εικόνες σωστά, αλλά μερικές φορές θέλετε να επιτύχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και να χρειαστεί να ρυθμίσετε πράγματα όπως η ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα χειροκίνητα.

Τρίποδο

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι τρίποδο - ένα για ακόμη φωτογραφία και ένα βίντεο για τη φωτογραφία. Οι τρίποδες βίντεο σχεδιασμένα έτσι ώστε, χρησιμοποιώντας ένα μοχλό, θα ομαλά τηγάνι (γυρίστε την κάμερα side-to-side) και κλίση (απενεργοποιήστε τη φωτογραφική μηχανή πάνω και κάτω). Αυτό είναι απαραίτητο για τη δημιουργία ταινιών σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το τρίποδο είναι αρκετά για να αντέξει το βάρος της φωτογραφικής μηχανής σας ισχυρή και ότι θα επεκτείνει αρκετά υψηλή για την ταινία τουλάχιστον στο ύψος των ματιών ενός μέσου ατόμου.

Μικρόφωνο / s, πόλο έκρηξη και ακουστικά

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι μικροφώνου. Ένας τύπος συλλαμβάνει τον ήχο στην περιοχή άμεσα γύρω από το μικρόφωνο. Οι άλλες συλλαμβάνει ήχο από την κατεύθυνση στην οποία είναι στραμμένο. Είναι αυτό το δεύτερο είδος - τουφέκι ή καραμπίνα μικρόφωνα - ότι χρησιμοποιείτε συχνότερα στην παραγωγή ταινιών. Είναι συνήθως συνδέεται με ένα καλάμι boom - επεκτεινόμενο πόλο που επιτρέπει την ηχολήπτη για να πάρει το μικρόφωνο όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς την πηγή του ήχου. Το καλώδιο του μικροφώνου μπορεί να τρέξει άμεσα στη φωτογραφική μηχανή ή σε μια ξεχωριστή μονάδα εγγραφής ήχου για να με συγχρονισμένο με την εικόνα αργότερα στη διαδικασία επεξεργασίας.

Μια άλλη χρήσιμη δυνατότητα είναι η χρήση των ασύρματων μικροφώνων. Αυτοί περιλαμβάνουν ένα ραδιοφωνικό πομπό, το οποίο είναι κρυμμένο πάνω ή κοντά στο πρόσωπο που καταγράφονται, με μια λεπτή καλώδιο συνδέεται στο άκρο του οποίου είναι ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο. Το σήμα αποστέλλεται σε μία μονάδα λήψης που είναι συνδεδεμένο στη μονάδα της κάμερας ή εγγραφής ήχου.

Για την παρακολούθηση του ήχου που καταγράφονται είναι σημαντικό να έχουμε ένα κατάλληλο σετ ακουστικών. Αυτά πρέπει να είναι τα ακουστικά στο αυτί πλήρους παρακολούθησης, όχι για να ακούτε μουσική. Αυτά είναι τα είδη των ακουστικών χρησιμοποιείται συχνά από τους επαγγελματίες αναβάτες δίσκο.

Φωτισμός

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ανάψει η ταινία μας - τεχνητό φως και φυσικό φως. Τεχνητά φώτα έρχονται συνήθως με τη μορφή της κάμερας-top single φώτα ή κιτ φωτισμού. Ένα βασικό κιτ φωτισμού γενικά περιλαμβάνει τρία φώτα σε περίπτερα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ατελείωτη ποικιλία τρόπων για να επιτευχθεί μία εξίσου ατελείωτη ποικιλία εμφάνιση, αλλά μπορεί να είναι μάλλον ακριβά. Μια εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση είναι μία ή περισσότερες λάμπες αλογόνου σχετικά με το πόδι όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται από τους μηχανικούς σε γκαράζ.

Υπάρχει μια ποικιλία από κάμερα-top φώτα διαθέσιμα, αλλά αυτά είναι πιο κατάλληλη για ντοκιμαντέρ από το δράμα.

Για να κάνετε χρήση του φυσικού φωτός, ένα ελαφρύ ανακλαστήρας ή μεγάλο κομμάτι λευκή κάρτα θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο κιτ φως σας.


Α2.1
Γραπτές και Πρακτική Εργασία

Συγκεντρώστε τον απαραίτητο εξοπλισμό για το έργο.

Λίστα με τον εξοπλισμό που έχετε αποκτήσει και να κάνει μια σημείωση γιατί έχετε επιλέξει κάθε κομμάτι.