2.4 Φωτισμός

Χωρίς φως είναι δεν υπάρχει εικόνα. Φωτισμός, ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία γυρισμάτων. Έχουμε ήδη συζητήσει πώς το φως εισέρχεται στο φακό της κάμερας επηρεάζει την εικόνα. Στην ενότητα αυτή, ωστόσο, θα συζητήσουμε το φως στο πλαίσιο του φωτίζει τις σκηνές που είναι γυρισμάτων.

Η επίδραση του τεχνητού φωτός για χρώματα είναι διαφορετική από την επίδραση του φυσικού φωτός επειδή κάθε πηγή φωτός διαθέτει μία διαφορετική θερμοκρασία. Ως εκ τούτου, ένας σκηνοθέτης πρέπει να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν ένα ή το άλλο, όπου είναι δυνατόν. Μπορούμε να δούμε, όπου η κάμερα που έχει συσταθεί για το λάθος θερμοκρασία του φωτός, όταν οι λευκοί έχουν είτε ένα πορτοκαλί ή μπλε απόχρωση. Αν υπάρχει ένα μίγμα φυσικών και τεχνητών πηγών φωτός σε μια σκηνή επαγγελματίες θα χρησιμοποιούν το μπλε ή πορτοκαλί διαφανές πλαστικό για να καλύψει ούτε τις τεχνητό φωτισμό ή τα παράθυρα για να δημιουργήσει τη συνέχεια της θερμοκρασίας.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του τεχνητού φωτός

Τεχνητό φως, σε πιο βασική του μορφή, προέρχεται από το πρότυπο φώτα ένα δωμάτιο. Ενώ αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός διακόπτη τοίχου, είναι, τις περισσότερες φορές, τοποθετείται στην οροφή, ώστε να δημιουργήσει ανεπιθύμητες σκιές στα πρόσωπα των ηθοποιών σας. Λαμπτήρες φθορισμού δεν κάνει μόνο μια θόρυβο που παίζει τον όλεθρο με τον ήχο σας, αλλά μπορεί να προκαλέσει συχνά την εικόνα σας να τρεμοπαίζουν, καταστρέφοντας τον πυροβολισμό. Κάμερα-top φώτα σημείο άμεσα σε θέματα, φωτίζοντας τους επάνω καλά, αλλά να δώσει μια αφύσικη εμφάνιση και ρίχνει έντονες σκιές πίσω από το θέμα. Σε μια ιδανική κατάσταση, η χρήση των κιτ φωτισμού σας δίνει άπειρες δημιουργικές δυνατότητες και απόλυτο έλεγχο. Ακόμα και το πιο βασικό κιτ φωτισμού, ωστόσο, είναι ακριβά.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του φυσικού φωτός

Το φυσικό φως είναι η φθηνότερη και πιο γρήγορος τρόπος για να ανάψει τη σκηνή σας. Καλή φυσικό φως μπορεί να οδηγήσει σε όμορφα φωτισμένο εικόνες. Ανακλαστήρες ή φύλλα λευκή κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «αναπήδηση» το φυσικό φως, επιτρέποντας την κινηματογραφιστής στο φως τμήματα της σκηνής που διαφορετικά θα ήταν στη σκιά. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά μειονεκτήματα. Το φυσικό φως προέρχεται από τον ήλιο και, ως εκ τούτου, είναι στο έλεος του καιρού. Ένα σύννεφο που διέρχεται μπορεί να μειώσει δραματικά την πηγή φωτός στη μέση έναν πυροβολισμό. Ένα είναι επίσης περιορισμένη στο πόσο μπορεί κανείς να χειριστεί το φυσικό φως με τη χρήση των ανακλαστήρων.

Το βασικό κιτ φωτισμού

Το πιο κοινό πρότυπο κιτ φωτισμού έχει τρία φώτα τα οποία θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε ένα από τα πιο βασικά σετ φωτισμού ups - τρία φωτισμού σημείο. Τρεις φωτισμού σημείο χρησιμοποιεί τρία φώτα και το καθένα έχει δοθεί ένα όνομα - κλειδί φως, συμπληρώστε το φως και πίσω φως.

Βασικά φως

Αυτό είναι το κύριο φως φωτίζει το θέμα σας από το μέτωπο. Είναι συνήθως τοποθετείται σε μία πλευρά της μηχανής, χτυπώντας το θέμα από μια γωνία και από ελαφρώς πάνω.

Συμπληρώστε το φως

Αυτή είναι συνήθως ένα μαλακότερο φως, χτυπώντας θέμα σας από την αντίθετη πλευρά της κάμερας, καθιστώντας έτσι τους σκιές που προκαλούνται από το βασικό φως λιγότερο έντονη στο μπροστινό μέρος του θέματός σας. Το φως πλήρωσης διασφαλίζει επίσης ότι ένα φωτεινό σημείο του φωτός λάμπει στα μάτια των ανθρώπων στη σκηνή σας. Αυτό είναι λεπτή, αλλά πολύ σημαντικό. Χωρίς αυτό το φως στα μάτια των ανθρώπων μπορεί να φανεί μάλλον άψυχο.

Πίσω φως

Το πίσω φως κατευθύνεται από πίσω και λίγο πάνω από το θέμα σας. Αυτό ανάβει τις εξωτερικές άκρες του θέματος και κάνει το αντικείμενο να ξεχωρίζει από το φόντο.

Το αν δεν έχετε μια πραγματική τρεις ελαφρά κιτ, η αρχή των τριών σημείων φωτισμού μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους - με τη χρήση ανακλαστήρων και των φυσικών πηγών φωτός - και θα πρέπει να επηρεάσει τον τρόπο που το φως κάθε σκηνή.

Ασφάλεια στο σύνολο

Ηλεκτρικά φώτα έχουν καλώδια. Δεν είναι μόνο αυτά ενεργοποίησης κινδύνους, αλλά οι λάμπες στα φώτα είναι πολύ ευαίσθητα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φυσήξει όταν το φως πέφτει. Οι βολβοί, επίσης, να πάρει πολύ ζεστά, έτσι πρέπει να είστε προσεκτικοί ότι κανείς δεν καίει εαυτό του ή ότι δεν εύφλεκτα υλικά επιτρέπεται να έρθει κοντά στους λαμπτήρες. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι λαμπτήρες χτύπημα εύκολα αν τα φώτα μετακινούνται πριν επετράπη να κρυώσει.


Α2.4
Πρακτική Εργασία

Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός στην ταινία το έργο σας είναι καλό τεχνικό πρότυπο.