2.5 Ήχος

Αν έπρεπε να διαλέξετε μια περιοχή της κινηματογραφικής παραγωγής, όπου φοιτητής ή ερασιτέχνες κινηματογραφιστές είναι πιθανό να έχουν προβλήματα θα είναι με τον ήχο. Η μέση ταινία είναι ένα audio / οπτική παραγωγή και τόσο ο ήχος και η εικόνα είναι εξίσου σημαντικές. Ωστόσο, επειδή ο ήχος είναι συνήθως καταγράφονται από ένα άτομο, και αυτός ή αυτή είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει αυτό που καταγράφεται, ένας σκηνοθέτης μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξουν στη διαδικασία του μοντάζ με ήχο που είναι άχρηστα. Ως εκ τούτου, αν έχετε κάποιον εγγραφή ήχου στο πλήρωμά σας, εκτός και αν αυτός ή αυτή είναι μια επαγγελματική, μην διστάσετε να ρωτήσετε αν μπορείτε να ακούτε με ακουστικά σε ένα παράδειγμα από τον ήχο που εγγράφετε. Όταν ακούτε ήχο με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να κλείσετε τα μάτια σας και να επικεντρωθεί σε αυτό που άκουσε. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ καλός στο να εμποδίσει έξω ήχους. Καθώς διαβάζετε αυτό, δοκιμάστε να σταματήσει για μια στιγμή, κλείνοντας τα μάτια σας και προσπαθεί να εντοπίσει όλα τα επιμέρους ήχους μπορείτε να ακούσετε. Αν το διαβάζετε σε έναν υπολογιστή, για παράδειγμα, τότε πιθανότατα θα κάνει έναν ήχο που δεν ήταν πιθανώς συνειδητά. Όλες αυτές οι ήχοι, ωστόσο, να γίνει απολύτως σαφές, όταν ακούτε τους στην ταινία σας.

Να πάρει το σωστό περιβάλλον

Λάβετε αυτά τα σημεία στο μυαλό κατά την εγγραφή του ήχου στο πλατό:

  1. Λαμπτήρες φθορισμού έχουν συχνά ένα βουητό. Γυρίστε τους μακριά και να χρησιμοποιήσετε τις λοιπές διατάξεις φωτισμού
  2. Εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα, υπολογιστές, κεντρική θέρμανση, ψυγεία και κλιματιστικές μονάδες είναι όλα πιθανά προβλήματα ήχου. Γυρίστε τους μακριά, αν είναι δυνατόν.
  3. Τα παράθυρα συχνά ανοίγουν σε σειρά μεταξύ των πυροβολισμών, επειδή τα φώτα μπορούν να κάνουν το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό. Βεβαιωθείτε ότι αυτές έχουν κλείσει και πάλι πριν από τη μαγνητοσκόπηση.
  4. Βεβαιωθείτε ότι όλοι σε οποιαδήποτε παρακείμενες περιοχές γνωρίζουν ότι είστε γυρισμάτων και ζητήστε τους να σιωπούν, ενώ κάνετε έτσι.
  5. Εάν μετακινήσετε το χέρι σας για το πόλο έκρηξη ή το καλώδιο συχνά θα προκαλέσει παραμόρφωση του ήχου για την καταγραφή. Αφήστε το πρόσωπο έκρηξη ακούτε με ακουστικά, ενώ κινείται το χέρι στο πόλο έκρηξη, έτσι ώστε να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της διατήρησης ακόμα.

Η ενασχόληση με προβλήματα ήχου

Αν υπάρχει ένας ήχος για το σύνολο που δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από - όπως η διέλευση της κυκλοφορίας έξω από το παράθυρο - υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε το πρόβλημα του ήχου που προκαλεί. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα κατευθυντικό μικρόφωνο όταν ο χειριστής έκρηξη σας είναι τοποθετημένο σε τέτοια απόσταση ώστε το μικρόφωνο είναι μεταξύ της ηχητικής κάνετε εγγραφή και τον ήχο που προκαλεί το πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο το μικρόφωνο (MIC) με στόχο τη χρηστή θέλει και μακριά από τον ήχο που δεν έχει και τις ιδιότητες κατεύθυνσης θα ελαχιστοποιήσει τη σύλληψη των αναστάτωση ήχο.

Το δεύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να έχει χειριστής κάμερας σας ανοίξει την σκηνή επικεντρώνοντας την πηγή του ανεπιθύμητου θορύβου. Αν υπάρχει, για παράδειγμα, ο θόρυβος ενός ανεμιστήρα οροφής σε όλη την σκηνή, το κοινό θα πρέπει να αποσπούν την προσοχή από τον ήχο αγνώστων. Αν η σκηνή ξεκινά με έναν πυροβολισμό από τον ανεμιστήρα οροφής κάνει το θόρυβο και στη συνέχεια κλίνει προς τα κάτω στη δράση το πρόβλημα έχει λυθεί.

Τα επίπεδα του θορύβου

Οι στάθμες θορύβου σε μια φωτογραφική μηχανή (ή συσκευή εγγραφή) είναι απλά ένα στοιχείο ελέγχου έντασης. Ωστόσο, εάν ρυθμιστεί πολύ ψηλά ο ήχος θα παραμορφωθεί και θα είναι άχρηστο. Συνήθως υπάρχει ένας μετρητής ηχοστάθμη που δείχνει εάν ο ήχος πηγαίνει υψηλότερο από το ασφαλές επίπεδο (οξύνοντας). Οι περισσότερες κάμερες έχουν δύο ρυθμίσεις επιπέδου ήχου - αυτόματη και χειροκίνητη. Auto θα εξασφαλίσει ότι ο ήχος δεν κορυφές έτσι ώστε να στρεβλώνει και θα αυξήσει αυτόματα το επίπεδο, αν ο ήχος είναι πολύ χαμηλή. Αυτό είναι όπου ένα πρόβλημα με τα επίπεδα ήχου αυτοκινήτων. Σε στιγμές σιωπής στη σκηνή τα επίπεδα ήχου αυτοκινήτων θα αυξήσουν οι ίδιοι, επειδή ο υπολογιστής της κάμερας θα κρίνει ο ήχος να είναι πολύ χαμηλή. Το φυσικό θόρυβο του δωματίου αυξάνεται, ως εκ τούτου, συχνά προκαλώντας βουητό ή σφύριγμα του θορύβου στον ήχο σας.

Είναι για το λόγο αυτό είναι καλύτερο να ρυθμίσετε χειροκίνητα επίπεδα ήχου. Πάρτε ηθοποιούς να μιλούν τόσο δυνατά όσο προτίθενται να στη σκηνή και να ορίσετε τα επίπεδα, έτσι ώστε να μην κορυφωθεί. Μερικές κάμερες καταγράφουν σε περισσότερα από ένα κανάλι. Εάν είναι δυνατόν, ρυθμίστε το δεύτερο κανάλι λίγο χαμηλότερο από το πρώτο, έτσι ώστε αν κάποιος κορυφές το άλλο δεν μπορεί. Να θυμάστε, αν χρησιμοποιείτε χειροκίνητη ηχοστάθμη θα πρέπει να τις ελέγξετε πριν από κάθε σκηνή όπως οι ηθοποιοί σε μια σκηνή μπορεί να είναι πιο δυνατά ή πιο ήσυχο από ό, τι στην τελευταία.

Επιλογή Μικρόφωνο

Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές μικρόφωνο ανοιχτό για το ηχολήπτη: mic επί του σκάφους, της μηχανής, κατευθυντική (τουφέκι) μικρόφωνα ή το ραδιόφωνο μικρόφωνα.

Onboard μικρόφωνο

Αυτό είναι συνήθως ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο - εγγραφή σε δύο κανάλια, αριστερά και δεξιά. Η ποιότητα του ήχου των περισσότερων μικροφώνων επί του σκάφους είναι αρκετά αποδεκτή. Η δυσκολία είναι ότι, για την καλή ήχου, το μικρόφωνο πρέπει να είναι κοντά στην πηγή του ήχου. Εάν η μικρόφωνο έχει κολλήσει πάνω στη μηχανή, αυτό σημαίνει ότι η κάμερα θα πρέπει να είναι κοντά στην πηγή του ήχου. Αυτό, βέβαια, είναι πολύ περιοριστικό, όταν πρόκειται για την επιλογή των φωτογραφιών σας. Μια καλή πρακτική για την ασφάλεια, όπου η κάμερα επιτρέπει, είναι να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο επί του σκάφους ως μια ηχητική back-up για την κατευθυντήρια σας ή το ραδιόφωνο μικρόφωνο.

Directional (τουφέκι) μικρόφωνα

Πρόκειται γενικά για τα μικρόφωνα της επιλογής για το σύνολο ταινία. Σταθερό στο τέλος ενός πόλου έκρηξη, μπορούν να τοποθετηθούν πολύ κοντά στην πηγή του ήχου και, επειδή πάρει ήχο κυρίως από την κατεύθυνση που επισήμανε το, θα ελαχιστοποιηθούν οι ανεπιθύμητες παρεμβολές του ήχου που προέρχεται ελπιδοφόρες για το σύνολο.

Radio μικρόφωνα

Αυτά είναι πολύ χρήσιμα όταν γυρισμάτων τέτοια πλάνα όπως τα στοιχεία μιλούν, ενώ περπατούν σε ένα δρόμο όπου είναι δύσκολο να πάρει ένα μικρόφωνο σε έναν πόλο έκρηξη κοντά παραμένοντας έξω από το πλάνο. Ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο σε ένα καλώδιο, συνδεδεμένο σε έναν πομπό που τροφοδοτείται από μπαταρία, κρύβεται στο πρόσωπο ή κοντά στην πηγή του ήχου. Στέλνει ένα σήμα σε ένα δέκτη ραδιοφώνου που είναι συνδεδεμένο με την έξοδο ήχου της μονάδας κάμερας ή εγγραφής ήχου. Το μικρόφωνο λαμβάνει τον ήχο κυρίως από μια περιορισμένη περιοχή άμεσα γύρω από αυτό. Μια δυσκολία με το ραδιόφωνο μικρόφωνα, ωστόσο, είναι ότι αυτά είναι πολύ ευαίσθητα και είναι επιρρεπή σε παραμόρφωση, όταν τα ρούχα της φέρουσας κατά λάθος τρίβεται εναντίον τους. Μπορούν επίσης να είναι αρκετά ακριβό.

Λειτουργία Boom

Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει μπορεί να υποτιμούν το έργο που εμπλέκονται στο να είναι ένας φορέας έκρηξη. Πρώτον, ο χειριστής έκρηξη πρέπει να πάρει το μικρόφωνο όσο πιο κοντά στην πηγή του ήχου όσο το δυνατόν χωρίς να αφήσει το μικρόφωνο να δει στον πυροβολισμό. Αυτό μπορεί να είναι εύκολο στην αρχή, αλλά, όπως η σκηνή συνεχίζεται η έκρηξη μπορεί να αρχίσει να αισθάνονται πολύ βαριά και μάλιστα, χωρίς ο χειριστής έκρηξη το συνειδητοποιούν, το μικρόφωνο μπορεί να βουτιά κάτω στο πλάνο. Ο τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι - πριν από τη λήψη - να μειώσει το μικρόφωνο κάτω έως ότου ο χειριστής κάμερας που λέει ότι έχει εισέλθει το πλαίσιο. Τώρα αυξήσει πίσω ελαφρά, έτσι ώστε να μην είναι πλέον στο πλαίσιο. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα σημείο ακριβώς πίσω και ελαφρώς κάτω από το μικρόφωνο αλλά πάνω απ 'όπου μπορείτε να γνωρίζετε την κορυφή ξεκινά πλαίσιο του χειριστή κάμερας - όπως ένα σημείο σε έναν τοίχο. Καθ 'όλη τη σκηνή να κρατήσει ένα μάτι σε αυτό το σημείο. Εφ 'όσον το μικρόφωνό σας παραμένει πάνω από αυτό μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν πέφτουν μέσα στο πλάνο.

Σημειώσεις

Ο ήχος άτομο θα πρέπει να σιγουρευτείτε για να κρατήσει σημειώσεις για το τι έχουν καταγραφεί. Εάν ο ήχος ήταν καλό κατά τη διάρκεια μιας «πάρουν» (κάθε εγγραφή μιας σκηνής ονομάζεται «πάρουν». "Take One" αναφέρεται στην πρώτη «πάρουν», «Take Two, η δεύτερη, κλπ.) θα πρέπει να σημειωθεί ότι. Αν υπήρχε ένα πρόβλημα - για παράδειγμα, κάποιος ανεβαίνει στο μικρόφωνο και προκάλεσε ανεπιθύμητο θόρυβο - θα πρέπει να πούμε ποιο είναι το πρόβλημα και πότε συνέβη. Ο συντάκτης θα αναφέρονται στις σημειώσεις αυτές στη διαδικασία του μοντάζ. Είναι επίσης σημαντικό να αφήσει ο σκηνοθέτης ξέρει για οποιαδήποτε θέματα ήχου μετά από κάθε λάβουν, έτσι ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να αποφασίσει εάν πρέπει να αναλάβει εκ νέου τη σκηνή.

Ασφάλεια στο σύνολο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μικρόφωνο είναι συνδεδεμένο με τη μηχανή ή μονάδα εγγραφής ήχου από ένα καλώδιο. Αυτό, φυσικά, αντιπροσωπεύει ένα κίνδυνο να γλιστρήσουν. Βεβαιωθείτε ότι όλοι στην ομάδα είναι ενήμεροι για τον πιθανό κίνδυνο.


Α2.5
Γραπτές και Πρακτική Εργασία

Καταγράψτε τον ήχο για την ταινία σας σε ένα καλό επίπεδο.

Κάνετε τις σημειώσεις για κάθε «take» ήχο.