2.6 Ρύθμιση το πλάνο

Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να ρυθμίσετε την κάμερα για να πυροβολήσει τη σκηνή σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε ηθοποιούς πρόβες στη σκηνή για το σύνολο. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να δούμε αν η σκηνή λειτουργεί δημιουργικά. Δίνει, επίσης, χειριστής κάμερας σας την ευκαιρία να δούμε πώς αυτός / αυτή θα καταγράψετε όλη τη δράση και τον ήχο σας μηχανικός την ευκαιρία να αποφασίσει πού είναι καλύτερο να παραμείνουν, προκειμένου να συλλάβει το καλύτερο δυνατό ήχο, παραμένοντας έξω από το πλάνο και να βεβαιωθεί ότι η επίπεδα ήχου είναι σωστές.

Εκτός αν είναι μια πολύ απλή σκηνή ή είστε γυρίσματα με πολλές κάμερες, θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να πυροβολήσει τη σκηνή από διάφορες οπτικές γωνίες. Για παράδειγμα, συλλαμβάνοντας δύο άτομα σε συνομιλία κανονικά θα περιλαμβάνει τρία set-ups της κάμερας: ένα πλάνο του κάθε ατόμου και ως «κύριος πυροβόλησε» (ένας πυροβολισμός που καταγράφει όλη τη σκηνή). Ο πλοίαρχος shot καθορίζει όχι μόνο το πλαίσιο της σκηνής με την επίδειξη όπου η συζήτηση λαμβάνει χώρα και πως οι δύο χαρακτήρες που βρίσκονται σε σχέση με κάθε άλλο, αλλά δίνει στο συντάκτη κάτι να καταφύγουμε σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με μία από τις δύο ξεχωριστά πλάνα. Είναι συχνά μια καλή ιδέα να αρχίσει με το κύριο πλάνο, όπως αυτό δίνει και στις δύο φορείς την ευκαιρία να επαναλάβω τη σκηνή με την κάμερα πριν την πρόσθετη πίεση του να είναι ο μοναδικός εστίαση της κάμερας που πάνω τους.

Κατά τη λήψη δύο άτομα σε συνομιλία, όπως αυτό, είναι μια καλή ιδέα για να δείξει ένα μικρό μέρος - όπως ένα ώμο ή παλτό μανίκι - του προσώπου που δεν είναι ο άμεσος στόχος της κάμερας στο προσκήνιο της βολής για να δώσει προοπτική στη σκηνή.

Όταν έχετε πρόβες στη σκηνή θα πρέπει να καταρτίσει ένα πλάνο λίστα »- στην κυριολεξία μια λίστα με τα πλάνα που σκοπεύουν να εγγράψουν να συλλάβει τη σκηνή. Μπορείτε να εργαστείτε με το φορέα φωτογραφική μηχανή σας για να συντάξει τον κατάλογο αυτό shot, αναφερόμενος τόσο στον πίνακα διάταξης που δημιουργήσατε στο post production και τις πραγματικότητες της σειράς μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας in να συλλάβει κάθε πυροβολισμό μπορείτε να μαρκάρω τον κατάλογο.

Το ύψος της κάμερας σε σχέση με τη δράση μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Πάρτε το παράδειγμα του έναν εργαζόμενο γραφείου είναι επίπληξη από το αφεντικό. Αν η κάμερα είναι πάνω από το επίπεδο των ματιών του εργαζόμενου γραφείου για την ατομική τους βολή θα τους κάνει να φαίνονται ευάλωτοι. Τοποθέτηση της κάμερας ελαφρώς κάτω από το επίπεδο των ματιών του το αφεντικό θα δώσει μια επιπλέον αίσθηση της δύναμης του εν λόγω χαρακτήρα. Λάβετε αυτό υπόψη κατά τη δημιουργία shot σας.


A2.6
Γραπτές και Πρακτική Εργασία

Δημιουργήστε μια λίστα με πυροβολισμό για κάθε σκηνή της ταινίας σας, που αντιστοιχεί με το storyboard σας

Βεβαιωθείτε ότι το κατάλληλο set-up για κάθε σκηνή και να πυροβολούν κάθε βολή φονευθέντων λίστα σας