2.7 Η διαδικασία γυρισμάτων

Υπάρχει μια μακρά σύστημα που ρίχνει και τα πληρώματα χρησιμοποιούν την σειρά ταινιών για να συλλάβει κάθε πυροβολισμό. Όταν όλοι είναι στη θέση της και είναι έτοιμη να ξεκινήσει γυρίσματα η διαδικασία έχει ως εξής:

Βήμα 1

Ο σκηνοθέτης λέει ο βοηθός σκηνοθέτη (μ.Χ.) ότι είναι έτοιμος να κινηματογραφήσει. Η AD φωνάζει: "Quiet on set!" Αρκετά δυνατή για όλους να ακούσουν. Υπάρχει σιωπή καθώς όλοι ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα.

Βήμα 2

Ο σκηνοθέτης λέει: «φωτογραφική μηχανή;». Ο χειριστής κάμερας πιέζει ρεκόρ, ελέγχει ότι η κάμερα καταγράφει και, αν ναι, απαντά: ". Τροχαίο μηχανή"

Βήμα 3

Ο σκηνοθέτης λέει: "Sound;" Αν ο μηχανικός ήχου εγγραφής σε μια ξεχωριστή μονάδα ήχου αυτός / αυτή πιέζει ρεκόρ, εξασφαλίζει ότι η μονάδα καταγράφει σωστά και, αν ναι, απαντά: «τροχαίο ήχου." Αν ο ήχος καταγράφεται απευθείας στην κάμερα αυτός / αυτή θα δώσει αυτή την απάντηση μετά από ακρόαση στα ακουστικά, για να εξασφαλιστεί ότι ο ήχος που καταγράφεται.

Βήμα 4

Ο σκηνοθέτης λέει: «Σημειώστε τον πυροβολισμό.« Ένα μέλος του πληρώματος θα κρατήσει ψηλά έναν πίνακα μπροστά από την κάμερα που έχει λεπτομέρειες της βολής είναι γραμμένο σε αυτό και καλούν τα στοιχεία αυτά - για παράδειγμα, αν είναι η δεύτερη σκηνή της ταινίας και μπορείτε να καταγράψετε την τέταρτη take: "σκηνή 2, λαμβάνει 4". Παραδοσιακά, αυτή η πλακέτα είναι ένα «κλακέτα» με ένα αρθρωτό τμήμα στην κορυφή που μπορεί να ανυψωθεί και χτύπησε κάτω για να κάνει μια απότομη θόρυβο. Αυτός ο θόρυβος χρησιμοποιείται εάν να συγχρονίσετε τον ήχο με την εικόνα, αν δεν είναι και οι δύο που καταγράφονται στην κάμερα ή να συγχρονίσετε τα πλάνα, αν περισσότερες από μία κάμερα που χρησιμοποιείται.

Βήμα 5

Ο σκηνοθέτης λέει: "Δράση" και οι ηθοποιοί αρχίζουν τη σκηνή.

Βήμα 6

Όταν η σκηνή έχει τελειώσει - ή οποιαδήποτε στιγμή ο σκηνοθέτης θέλει να σταματήσει την σκηνή - λέει ο σκηνοθέτης: «Cut!" Τόσο το χειριστή της κάμερας και την καταγραφή στάση ηχολήπτης.

Εκτός αν ο Διευθυντής ορίζει άλλως, αυτός / αυτή πρέπει να είναι η μόνη που θα πει "κοπεί". Ακόμη, για παράδειγμα, αν ο ηχολήπτης θεωρεί ότι ο ήχος έχει καταστραφεί για κάποιο λόγο, ο διευθυντής μπορεί να πάρει κάτι οπτικά ότι αυτός / αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο για τον ηχολήπτη να πει "κοπεί" θα ήταν άτοπο.

Ο διευθυντής θα πρέπει να λάβει, ή να έχουν κάποιον να λάβει, σημειώνει για κάθε βολή για να βοηθήσει με τις αποφάσεις στο μοντάζ.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να αφήσουμε τους ανθρώπους και γύρω από την ομάδα γνωρίζει πότε είστε στο μεταξύ παίρνει, έτσι ώστε να κάνουν ό, τι πρέπει να κάνετε τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν θόρυβο.


Α2.7
Πρακτικό και Γραπτή Εργασία

Κατά την εγγραφή του έργου σας, να τηρούν τη σωστή διαδικασία γυρισμάτων.

Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνονται επαρκή σημειώσεις πυροβολισμό.