3.1. Η σουίτα επεξεργασίας

Περιβάλλον

Στη θεωρία, η επεξεργασία μπορεί να γίνει οπουδήποτε ότι μπορείτε να καθίσετε και να εργάζονται σε ένα φορητό υπολογιστή, αλλά το ιδανικό περιβάλλον θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Φωτισμού που σας επιτρέπει να δείτε καθαρά την οθόνη χωρίς θάμπωμα

  2. Ελάχιστη ενόχληση από το θόρυβο ώστε να μπορείτε να ακούτε καθαρά το ηχητικό περιεχόμενο

  3. Μεγάλη, ασφαλή χώρο στο γραφείο για να κρατήσει σκληρούς δίσκους, υπολογιστή και την οθόνη / s

  4. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Μοντάζ είναι πυκνό έργο. Περισπασμούς καθιστούν πολύ δύσκολη.

Πακέτα λογισμικού

Υπάρχουν πολλά πακέτα λογισμικού μοντάζ στην αγορά. Προς το παρόν, τα πιο κοινά επαγγελματικά πακέτα είναι Final Cut Pro για την πλατφόρμα της Apple και Adobe Premiere ή Avid για υπολογιστές. Καθένα από αυτά έχει τη δική του πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, αλλά όλα επιτελούν την ίδια εργασία - παίρνοντας πρώτες λήψεις σας σε ένα άκρο και την εξαγωγή τελικών ταινία σας στο άλλο. Τόσο η Apple και η πλατφόρμα των Windows, ωστόσο, έχουν τη δική τους ελεύθερη και βίντεο μοντάζ πακέτα τα οποία είναι κατάλληλα για την επεξεργασία περισσότερα ψηφιακά κινηματογραφικά έργα. Το δωρεάν πακέτο λογισμικού της Apple είναι «iMovies», ενώ το δωρεάν πακέτο των Windows είναι «το Windows Movie Maker».

Σε αυτή την ενότητα θα εξετάσουμε στις αρχές του μοντάζ. Ενώ τα πακέτα λογισμικού επεξεργασίας γενικά λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, ο καθένας έχει τις δικές του συγκεκριμένες μεθόδους για την επίτευξη των αποτελεσμάτων. Θα πρέπει, ως εκ τούτου, να συμβουλευτείτε τα εγχειρίδια του λογισμικού, σε απευθείας σύνδεση φόρουμ χρηστών και τις επιλογές «βοήθεια» που σχετίζονται με το λογισμικό που χρησιμοποιείτε για την βήμα-προς-βήμα οδηγίες.

Hardware

Ενώ οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές έχουν τις βασικές ικανότητες για να επεξεργαστείτε ψηφιακό βίντεο, κάμερες υψηλής ευκρίνειας απαιτούν όλο και μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης και ταχύτητα επεξεργαστή, ενώ κάποιες οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι πιο κατάλληλη για επεξεργασία βίντεο από τους άλλους.

Ηλεκτρονικός υπολογιστής

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι υπολογιστές Apple Macintosh ® είναι το καλύτερο για όσους εργάζονται με ηχητικού ή οπτικού υλικού. Ωστόσο, οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές που λειτουργούν σε περιβάλλον Windows ® είναι απολύτως ικανό να εκτελεί λογισμικό επεξεργασίας. Το βίντεο υψηλής ευκρίνειας περιλαμβάνει μεγάλα αρχεία και κάνει την εργασία του υπολογιστή σας σκληρό τόσο ιδανικά θα πρέπει να έχετε έναν υπολογιστή με όσο εσωτερικό χώρο στο σκληρό δίσκο, την ταχύτητα του επεξεργαστή και μνήμη RAM (Random Access Memory) όσο το δυνατόν.  

Σκληροί δίσκοι

Ενώ οι σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές γυρίσματα απευθείας σε κάρτες μνήμης έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό ψηφιακές ταινίες και ένα πράγμα του παρελθόντος, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Με τις ψηφιακές ταινίες, το βίντεο έχει αντιγραφεί από την ταινία επάνω σε ένα σκληρό δίσκο που θέλετε να επεξεργαστείτε από το λογισμικό του υπολογιστή. Τούτο σήμαινε ότι οι αρχικές ταινίες θα μπορούσε να ασκηθεί με τα πόδια και παρέχεται ένα back-up θα πρέπει να συμβεί κάτι στον σκληρό δίσκο. Σήμερα μπορούμε να αντιγράψετε τα αρχεία από την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής στο σκληρό δίσκο και στη συνέχεια να διαγράψετε την κάρτα μνήμης έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Αυτό σημαίνει ότι αν συμβεί κάτι στο σκληρό δίσκο - και οι σκληροί δίσκοι είναι εμφανώς εύθραυστα - μπορεί να χάσετε όλα τα βίντεο σας. Είναι καλή πολιτική, ως εκ τούτου, να κάνουν back-up όλων των βίντεο σας σε ένα ξεχωριστό σκληρό δίσκο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το βίντεο υψηλής ευκρίνειας τρώει χώρο στο σκληρό δίσκο με ανησυχητικό ρυθμό σημαίνει ότι θα χρειαστεί δύο μεγάλες μονάδες για να εργαστεί με. Όταν έχουμε να κάνουμε με τον πυροβολισμό βίντεο σε υψηλή ανάλυση θα πάρετε κατά μέσο όρο 40-45 λεπτά σε ένα 16gb κάρτα μνήμης. Ωστόσο, πρόκειται στην μια εξαιρετικά συμπιεσμένη μορφή. Όταν μεταφέρετε το βίντεο στο λογισμικό επεξεργασίας σας τα αρχεία θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο - κάπου γύρω στο 1 λεπτό ανά GB.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγουν σκληρούς δίσκους είναι ο ρυθμός δεδομένων - ο χρόνος που απαιτείται για τον υπολογιστή σας για να διαβάσετε τις πληροφορίες από τη μονάδα. Επειδή είμαστε συνήθως ασχολείται με high definition audio / οπτικά αρχεία γρήγορα σκληρούς δίσκους είναι προτιμότερη. Τυπικά, οι σκληροί δίσκοι για την ψηφιακή τρέχει βίντεο σε 7200 rpm (στροφές ανά λεπτό) και αν είναι δυνατόν να εργαστεί με πιο αργό δίσκους. Η καταλληλότητα του σκληρού δίσκου επηρεάζεται επίσης από τον τρόπο με τον οποίο είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή. Εσωτερικές μονάδες λειτουργούν συνήθως αρκετά γρήγορα, επειδή είναι στην πρίζα χρησιμοποιώντας γρήγορες συνδέσεις SATA. Εξωτερικές μονάδες χρησιμοποιούν συχνά τα καλώδια USB που μπορεί να είναι αρκετά αργή (USB 2) ή αρκετά γρήγορα (USB 3). Ομοίως κινήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν γρήγορα καλώδια Firewire (800) ή πιο αργά (400). Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις μεταβλητές, είναι να επιλέξετε ένα δίσκο και στη συνέχεια να ζητήσει από τον πωλητή ή αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δούμε αν είναι κατάλληλο για βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Monitor (Οθόνη)

Το ψηφιακό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο έχει συνήθως μια σειρά από πίνακες ή τα παράθυρα για προβολή σε οποιαδήποτε στιγμή. Επιπλέον, κατά την επεξεργασία, είναι σημαντικό να δείτε το βίντεο αρκετά μεγάλη και αρκετά σαφές για να δείτε αρκετά ένα κομμάτι της λεπτομέρεια. Μετά από όλα, τελείωσε η ταινία σας μπορεί να προβάλλονται σε μια μεγάλη τηλεόραση, βιντεοπροβολέα ή ακόμα και την οθόνη του κινηματογράφου. Έτσι, ενώ έχω μερικές φορές άλλαξε την 13 "Apple Macbook Pro, στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να έχετε μια μεγάλη οθόνη υπολογιστή ή, ακόμα καλύτερα ακόμα, δύο οθόνες - μία για να δείτε βίντεο και ένα σας να περιέχει τα παράθυρα και τις παλέτες σας. Συνήθως συνδέσετε μια "οθόνη υψηλής ανάλυσης σε 13 μου" 30 Macbook για το σκοπό αυτό. Αν δεν έχετε ένα μεγάλο ή δεύτερη οθόνη μπορείτε να διαπιστώσετε ότι είναι δυνατό να συνδέσετε μια τηλεόραση με επίπεδη οθόνη στον υπολογιστή σας και αυτό μπορεί να προσφέρει μια λειτουργική λύση.

Ήχος

Ιδανικά θα πρέπει να επεξεργάζεστε σε ένα ήσυχο χώρο, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα ήχο. Για το σκοπό αυτό, σε ένα βασικό σχέδιο με στερεοφωνικό ήχο, δύο καλές ηχεία παρακολούθησης, αριστερά και δεξιά της οθόνης και να ρυθμίσετε στο επίπεδο του αυτιού συνιστώνται. Αν ο χώρος που εργάζονται σε θορυβώδες είναι, ένα καλό σετ ακουστικών θα λειτουργήσει πολύ καλά.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Μοντάζ λογισμικού είναι αρκετά περίπλοκη και απαιτεί πολλή υπολογιστική ισχύ. Εάν αντιμετωπίσετε δυσκολίες όταν το λογισμικό είναι η συντριβή είναι συνήθως οφείλεται σε ένα από τα παρακάτω:

  1. Αργή ταχύτητα του επεξεργαστή

  2. Ανεπαρκής μνήμη RAM

  3. Αργή σκληρό δίσκο (συνήθως εάν εργάζεστε σε έναν εξωτερικό δίσκο)

Α3.1
Γραπτές και Πρακτική Εργασία

Συγκεντρώστε τον απαραίτητο εξοπλισμό για το έργο.

Λίστα με τον εξοπλισμό που έχετε αποκτήσει και να κάνει μια σημείωση γιατί έχετε επιλέξει κάθε κομμάτι.