3.2. Καταγραφή το βίντεο

Ρύθμιση φάκελο σύλληψη σας

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι όλα τα ήχου και οπτικοακουστικού υλικού για το έργο σας είναι αποθηκευμένη σε μία θέση - το φάκελο του έργου σας. Καθώς εργάζεστε στο μοντάζ της ταινίας σας, το λογισμικό επεξεργασίας πρέπει να διαβάσει συνεχώς πληροφορίες από τα διάφορα ταινιών και αρχείων ήχου που χρησιμοποιείτε. Αν, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τραγούδι από ένα CD, CD που πρέπει να είναι πάντα στον υπολογιστή σας για το λογισμικό επεξεργασίας να είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει, αντίθετα, να αντιγράψετε το αρχείο τραγούδι από το CD στο φάκελο του έργου σας. Φάκελο του έργου σας, στη συνέχεια, θα περιέχει κάθε ήχο, εικόνα ή ταινία αρχείο που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία σας.

Ας ονομάσουμε το έργο σας "Έργο μου». Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσει ένα φάκελο στο σκληρό δίσκο που θα πρέπει να εργάζονται για το όνομα "Πρόγραμμα Folder". Ο σκληρός δίσκος που επιλέξατε θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία που θα χρειαστείτε για να τα χρησιμοποιήσετε στο έργο σας. Ανοίξτε το λογισμικό επεξεργασίας σας και να αποθηκεύσετε το νέο αρχείο που έχετε δημιουργήσει ως "Έργο μου" στο φάκελο "Φάκελος Έργου μου". Επεξεργασία λογισμικό θα σας επιτρέψει συνήθως σε σας για να αποφασίσετε όπου κάθε υλικό που έχει ληφθεί είναι να αποθηκευτεί. Αυτό είναι συνήθως κάτω από την επιλογή των «προτιμήσεων». Επιλέξτε το "Project φακέλου μου», όπως η θέση για το υλικού που έχετε τραβήξει.

Σύλληψη από την ταινία

Ενώ αυτό είναι ένα εξαφανίζονται τεχνολογία, ορισμένες φωτογραφικές μηχανές εξακολουθούν εγγραφή σε ψηφιακή ταινία. Γενικά, η μεταφορά από την ταινία με το λογισμικό επεξεργασίας επιτυγχάνεται συνδέοντας την κάμερα στον υπολογιστή με ένα καλώδιο Firewire. Όταν ανοίγετε το λογισμικό επεξεργασίας σας αναγνωρίζει ότι η φωτογραφική μηχανή είναι συνδεδεμένη. Μπορείτε στη συνέχεια να διασφαλίσει ότι η ταινία σας είναι πλήρως ξανατυλίγεται και προετοιμαστεί "σύλληψη" οδηγίες του λογισμικού. Αυτό θα διαβάσει το υλικό από την ταινία σας και να δημιουργήσουν ψηφιακά αρχεία σε ένα φάκελο μέσα στο φάκελο σας "Project Folder μου". Τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αρχικές ταινίες ως back-ups σε περίπτωση που κάτι συμβεί να βλάψει ή να καταστρέψει το σκληρό δίσκο σας ή τα αρχεία σε αυτό.

Μεταφορά από την κάρτα μνήμης

Το πιθανότερο είναι ότι θα μεταφέρει το υλικό σας από την εσωτερική μνήμη της φωτογραφικής μηχανής σας ή από εξωτερικές κάρτες μνήμης. Αυτά τα αρχεία είναι ήδη σε ψηφιακή μορφή, αλλά είναι συνήθως συμπιεσμένα και πρέπει να είναι ασυμπίεστο για να επιτρέψει το λογισμικό επεξεργασίας σας για να εργαστεί μαζί τους. Η διαδικασία είναι παρόμοια με την καταγραφή από την ταινία. Μπορείτε να συνδέσετε τη φωτογραφική σας μηχανή, αν το βίντεο είναι στην εσωτερική μνήμη ή τοποθετήστε την κάρτα μνήμης σε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης ή, αν έχει, η υποδοχή κάρτας μνήμης στον υπολογιστή σας. Λογισμικό επεξεργασίας σας θα αναγνωρίσει την παρουσία των αρχείων και να ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταφοράς, συνήθως αποσυμπίεση των αρχείων, όπως πάει. Θυμηθείτε - ασυμπίεστα αρχεία συνήθως λαμβάνουν τρεις ή τέσσερις φορές ο χώρος που συμπιεσμένα αρχεία πράττουν βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή χώρο στο δίσκο.

Οργάνωση των πολυμέσων σας

Όταν τα αρχεία σας ή «κλιπ», όπως ονομάζονται τώρα, έχουν εισαχθεί σε λογισμικό επεξεργασίας σας, θα πρέπει κανονικά να επισημαίνεται με έναν αριθμό. Πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία είναι μια καλή ιδέα να εξετάσουμε σε κάθε clip και να το μετονομάσετε για να καταστεί ευκολότερο για σας να εντοπίσετε τις φωτογραφίες που θέλετε. Σε μερικά πακέτα λογισμικού επεξεργασίας που μπορείτε να δημιουργήσετε «κάδους», τα οποία είναι υπο-φακέλους, να θέσει διαφορετικές ομάδες κλιπ σε. Για παράδειγμα, σε μια σύντομη ταινία που θα μπορούσε να έχει ένα διαφορετικό κάδο για τα κλιπ για κάθε σκηνή.

Προστασία επεξεργασία σας

Επειδή έχουμε να κάνουμε με μεγάλο οπτικό / ακουστικό αρχεία, η πιθανότητα του υπολογιστή σας συντρίβεται »είναι πολύ υψηλότερο. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο έργου σας - στο "Project Folder μου", φυσικά - τώρα και σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ εργάζεστε. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των εργασιών σας στο τέλος κάθε συνεδρίας σε έναν ξεχωριστό σκληρό δίσκο, σε περίπτωση ατυχήματος. Οι σκληροί δίσκοι είναι εμφανώς εύθραυστα.


Α3.2
Πρακτική Εργασία

Ρύθμιση φάκελο του έργου σας και, με τη χρήση λογισμικού επεξεργασίας σας, μεταφέρετε το υλικό σας από ό, τι τα μέσα ενημέρωσης που καταγράφηκε σε σε αυτόν το φάκελο έτοιμο να επεξεργαστείτε. Στη συνέχεια ετικέτα κλιπ σας με την κατάλληλη τίτλους.