3.3. Μοντάζ της ταινίας  

Offline επεξεργασία και timecodes

Μερικοί συντάκτες θα εκτελέσει πρώτα μια «offline» ή να επεξεργαστείτε «χαρτί». Αυτή είναι μια λίστα απόφαση να επεξεργαστείτε, όπου γράψετε, χρησιμοποιώντας ντεμοντέ καλή πένα και χαρτί, τα οποία τμήματα των οποίων κλιπ που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και με ποια σειρά. Το storyboard και το σενάριο που χρησιμοποιείται για να γυρίσει την ταινία παρέχει τη βάση για τις αποφάσεις μοντάζ, αλλά, πολύ συχνά, η πραγματική σουτ διαφέρει από το storyboard και, όχι σπάνια, από το σενάριο. Επίσης, είναι σύνηθες να έχουν αρκετές «παίρνει» από κάθε βολή και πρέπει να ληφθεί απόφαση σχετικά με το ποια πυροβόλησε ή ποια τμήματα των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πυροβολισμούς. Η απόφαση αυτή βασίζεται τόσο στην τεχνική και καλλιτεχνική ποιότητα. Συχνά τμήματα των κλιπ που χρησιμοποιούνται. Οι Κλιπ γενικά καταγράφονται στην κάμερα με αναφορά του χρόνου για κάθε πλαίσιο που ονομάζεται timecode. Αυτό παρουσιάζεται με τη μορφή "00:00:00:00". Η πρώτη αντιπροσωπεύει 00 ώρες, τα λεπτά δεύτερο, το τρίτο δευτερόλεπτα και το τέταρτο καρέ. Τα τρία πρώτα είναι αυτονόητο. Η τέταρτη εξαρτάται από τον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ότι η κάμερα καταγράφει σε. Στην Ευρώπη κάμερες γενικά πυροβολούν στα 25 fps, ώστε το τελικό "00" θα πάει μέχρι και 25 πριν από την έναρξη πίσω στο μηδέν. Ως εκ τούτου, για παράδειγμα, 00:04:13:04 σημαίνει τεσσάρων λεπτών, 13 δευτερολέπτων και τέσσερα πλαίσια. Αυτό το timecode μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό όπου το απαιτούμενο υλικό μέσα σε clip ξεκινά και τελειώνει.

Το περιβάλλον του λογισμικού επεξεργασίας

Το βλέμμα της κάθε πακέτο λογισμικού επεξεργασίας διαφέρει από τους άλλους, αλλά είναι γενικά πολύ παρόμοια. Συνήθως θα έχει ένα παράθυρο προβολής, όπου μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των κλιπ και να κοιτάξουμε επεξεργασία ταινία σας, καθώς αναπτύσσεται. Έχουν ένα «χρονοδιάγραμμα», η οποία είναι συνήθως ένα μεγάλο παράθυρο με ένα χάρακα στην κορυφή με μονάδες χρόνου που σημειώνονται σταδιακά και μια γραμμή πάνω από το οποίο το περιεχόμενο βίντεο αντιπροσωπεύονται από ράβδους, όπως μπορείτε να βρείτε σε ένα οριζόντιο διάγραμμα μπαρ και ήχου κάτω από το οποίο εκπροσωπείται με παρεμφερείς ράβδους. Υπάρχουν συνήθως μια σειρά από μικρά παράθυρα, επίσης, που έχουν τα εργαλεία για να προσαρμόσετε το περιεχόμενο ήχου και εικόνας. Περαιτέρω επιλογές είναι διαθέσιμες μέσω των τυποποιημένων pull-down μενού.

Επεξεργασία παράθυρο στο Final Cut Pro

Το παράθυρο επεξεργασίας στο "Final Cut Pro" λογισμικό της Apple

Είναι καλύτερο να περάσουν λίγο χρόνο με το συγκεκριμένο λογισμικό σας, να πειραματίζεται για να δείτε πώς λειτουργεί. Χρησιμοποιήστε το εγχειρίδιο, το μενού βοήθεια και σε απευθείας σύνδεση φόρουμ βρείτε το δρόμο σας γύρω από κάτι που έχετε δυσκολία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα λογισμικού σας.

Online επεξεργασία

Σε αντίθεση με τις παλιές μέρες του Χόλιγουντ, όταν όλα ήταν πυροβολούν για ρολά φιλμ, είμαστε σε συνεργασία με τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής λήψης ταινίας. Επεξεργασία με την ταινία που εμπλέκονται κοπή τα κομμάτια της ταινίας που απαιτούνται και να κολλήσει μαζί να κάνουν ένα νέο ρολό του φιλμ συγκολλημένα. Αυτό είναι γνωστό ως «γραμμικό μοντάζ» - είναι όλα σε μία μόνο γραμμή. Στον ψηφιακό κόσμο στον οποίο να επεξεργαστείτε σε ένα μη-γραμμικό τρόπο. Παίρνουμε τα στοιχεία που θέλουμε και να τα μετακινήσετε γύρω από το χρονοδιάγραμμα. Για να έχουν κάτι στην ταινία σας, πρέπει να το σύρετε στην timeline. Η αρχή του timeline σας αντιπροσωπεύει την αρχή της ταινίας σας, έτσι θα πρέπει να τοποθετήσετε κάθε clip που θέλετε να εμφανίζεται στην ταινία σας με τη σειρά που θα επιλέξετε κατά μήκος της λωρίδας χρόνου. Μπορούμε επίσης να στοίβα διάφορα οπτικά στοιχεία πάνω από κάθε άλλο - για παράδειγμα, ένα κείμενο υπότιτλου πάνω από μια εικόνα. Όταν οι συνδετήρες στοιβάζονται το ένα πάνω από το άλλο, όπως και οι συνδετήρες 22 και 24 στο ανωτέρω διάγραμμα, είναι ανάλογα με το ποια είναι κλιπ πάνω από το άλλο τα οποία θα φανεί. Είναι σαν ένα αεροσκάφος που πετούν πάνω από τη γη και κοιτάζοντας προς τα κάτω. Θα δούμε ό, βρίσκεται στην κορυφή.

Μπορούμε επίσης να μειώσει κλιπ σε μικρότερα κομμάτια, ώστε να χρησιμοποιούμε μόνο το κομμάτι του κλιπ που θέλουμε. Σε αντίθεση με ταινία splicing μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε το μυαλό μας και να σύρετε τα διαγραφέντα μέρη του κλιπ πίσω στην αρχική τους θέση.

Ο ρυθμός της επεξεργασίας

Κάθε ταινία έχει το δικό του ρυθμό και το ύφος του. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους. Ένα μουσικό βίντεο, για παράδειγμα, συνήθως είναι γρήγορο ρυθμό για να αρπάξει και να κρατήσει την προσοχή του θεατή. Η εικόνα γενικά αλλάζει συχνά - συχνά στο ρυθμό της μουσικής. Ένα ντοκιμαντέρ με ένα τραγικό θέμα, αντ 'αυτού, θα μπορούσαν να έχουν από καιρό, πλανάται πλάνα του προσώπου ενός ατόμου δείχνει την συγκίνηση που περνάνε. Ένας καλός επεξεργαστής ξέρει τι συγκίνηση που θέλει από τον θεατή και χρησιμοποιεί ρυθμό, η επιλογή της εικόνας, οπτικό αποτέλεσμα και τη μουσική να προκαλούν αυτό το συναίσθημα και να κρατήσει τον θεατή που ασχολούνται.

Σκηνές

Μια ταινία αποτελείται από σκηνές και αυτές οι σκηνές είναι τοποθετημένα το ένα μετά το άλλο να πει την ιστορία. Μερικές φορές, όμως, οι σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς μια αλλαγή του ρυθμού, ενώ άλλες φορές υπάρχει ένα διάλειμμα ανάμεσα στις σκηνές. Ως ένα παράδειγμα της πρώτης κατάστασης, εικόνα η ακόλουθη:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Βλέπουμε ένα μικρό αγόρι παίζει με μια σφαίρα στο μπροστινό κήπο ενός σπιτιού. Κόβουμε στο ένας άνθρωπος αναρρίχηση σε ένα αυτοκίνητο και την εκκίνηση του κινητήρα. Οδηγεί μακριά και τα κύματα έξω από το παράθυρο σε έναν αόρατο πρόσωπο που πηγαίνει. Κόβουμε πίσω στο αγόρι που κλωτσάει την μπάλα. Αναπηδά και πηγαίνει πάνω από τον τοίχο. Το αγόρι τρέχει στον τοίχο. Κόβουμε με το αυτοκίνητο που τώρα ταξιδεύει κατά μήκος ενός αστικού δρόμου των σπιτιών. Κόβουμε με τον άνθρωπο μέσα στο αυτοκίνητο που είναι η προσαρμογή του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου του, όπως ο ίδιος οδηγεί. Είμαστε τώρα αναζητούν σε ένα δρόμο σε έναν τοίχο κήπο. Μια μπάλα τροχαίο κατά μήκος του δρόμου προς το μέρος μας. Το αγόρι ανεβαίνει πάνω στην κορυφή του τοίχου. Κάθεται εκεί για μια στιγμή κοιτάζοντας προς τα κάτω περίσκεψη. Έχει πέσει κάτω επάνω στην άκρη του δρόμου. Τρέχει πέρα από το δρόμο μετά τη μπάλα. Εμείς περικοπές στον άνθρωπο που είναι τώρα επικεντρώνονται περισσότερο στο ραδιόφωνο από οδήγηση του.

Υπήρξε απολύτως καμία συσχέτιση δήλωσε μεταξύ του αγοριού και η μπάλα και ο άνθρωπος στο αυτοκίνητο, αλλά θα εκπλαγείτε αν δεν έχουν φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί, όπως είχα την πρόθεση.

Τώρα πάρτε τα ίδια κλιπ και να τα επεξεργαστείτε με διαφορετικό τρόπο:

ΣΕΝΑΡΙΟ 2

Βλέπουμε ο άνθρωπος αναρρίχηση σε ένα αυτοκίνητο και την εκκίνηση του κινητήρα. Οδηγεί μακριά και τα κύματα έξω από το παράθυρο, όπως πηγαίνει. Κόβουμε με το αγόρι που κάθεται στον τοίχο κοιτάζοντας προς τα κάτω προσεκτικά. Βλέπουμε τώρα ο άνθρωπος μέσα στο αυτοκίνητο την προσαρμογή του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου, όπως αυτός οδηγεί. Η οθόνη σβήνει σε μαύρο. Είναι σβήνει πίσω στο αγόρι που τώρα παίζει με μια σφαίρα στο μπροστινό κήπο ενός σπιτιού.

Και πάλι, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του ανέφερε αγόρι και τη μπάλα αλλά τι νέα ιστορία έχετε φανταστεί από αυτή την επεξεργασία των ίδιων κλιπ;

Α3.3
Γραπτές και Πρακτική Εργασία

Γράψτε μια επεξεργασία χαρτιού για την ταινία σας.

Κόψτε και τοποθετήστε τα κατάλληλα κλιπ στην timeline του λογισμικού επεξεργασίας σας για να αναδημιουργήσει αυτή την επεξεργασία χαρτιού σε βασική μορφή.